Groei in consumptief krediet zet door

0

De VFN leden hebben in 2016 meer consumptief krediet verstrekt. In 2016 werd € 3,4 miljard aan leningen verstrekt. Ten opzichte van 2015 betekent dit een groei van 21%. De groei in 2016 volgt op eerder fors herstel in 2015. Ook het uitstaande saldo consumptief krediet bij de VFN leden is gestegen, maar wel minder snel. Met een saldo van € 8,5 miljard aan het einde van 2016 is ten opzichte van 2015 sprake van een groei van 3%. Op basis van de ontwikkeling van het uitstaande saldo en het verstrekte krediet kan worden geconcludeerd dat veel consumenten hun lening oversluiten. Hierbij is sprake van een snelle verschuiving van doorlopend krediet naar persoonlijke leningen.

De groei in de markt

“De groei in de markt in 2016 sluit goed aan bij het beeld dat consumenten meer krediet af sluiten in tijden van economische groei en toenemend consumentenvertrouwen. Gedurende perioden van economische tegenwind zien we juist dat consumenten minder krediet opnemen”, aldus Bert Reitsma, secretaris van de VFN.

De VFN leden verstrekten in 2016 ook meer autofinancieringen aan consumenten. “Naast de toenemende populariteit van private lease kiezen consumenten ook vaker voor een financiering. De VFN leden verstrekten in 2016 ruim € 1,3 miljard aan particuliere autofinancieringen; een groei van 14%”.

In de afgelopen jaren is de persoonlijke lening ten opzichte van het doorlopende krediet snel populairder geworden. In 2016 was het aandeel persoonlijke leningen in de nieuw verstrekte consumptieve kredieten met 53% voor het eerst meer dan de helft. “De consument verkiest steeds vaker de zekerheid van een vaste rente en een vaste looptijd boven de flexibiliteit van een doorlopend krediet”.

Ook de zakelijke kredietverlening door de VFN leden zat in 2016 in de lift. De VFN leden verstrekten ruim € 0,5 miljard aan nieuw zakelijk krediet (+41%) in 2016. Het uitstaande saldo zakelijk krediet is met 31% toegenomen naar € 0,8 miljard per ultimo 2016.

VFN

De VFN is de brancheorganisatie van gespecialiseerde kredietaanbieders. De leden van de VFN vertegenwoordigen een toenemend marktaandeel. Ongeveer 50% van het uitstaande saldo consumptief krediet is ondergebracht bij de leden van de VFN.

Schuldenblog geupdate

0

Ik heb wat mail gekregen van mensen, die graag mij blog lezen, hoe wij uit de schulden zijn gekomen. Ik heb deze nu ook voor mobiel zichtbaar gemaakt.

Ik heb tal van nieuwe mogelijkheden om deze blog aan te kleden. Ik proberen deze blog niet zo suf meer te maken.

Ik heb tal van vragen gehad, deze zal ik in volgende post gaan beantwoorden. Vragen staat vrij, ik geef niet op alle vragen antwoord. Ik ga geen vragen behandelen of interviews geven aan tijdschriften, studenten enzovoort. Ik ben net als iedere andere schulden gehecht aan mijn privacy. Als je mij schrijft, hoef ik niet te weten wie jij bent. Je bent voor mij een lotgenoot!

Joke Buis – Daar ruist langs de wolken

0

Dit lied gaf ons troost in onze moeilijke tijd.  Als je het moeilijk hebt kun je om hulp vragen en hij helpt je. Nu alles achter de rug is, vind ik het nog steeds een fijn lied om naar te luisteren.

Zonnepanelen

0

Omdat ik bijna geen cent krijg voor sparen, hebben wij besloten zonnepanelen aan te schaffen. Deze inmiddels installeert en wij zijn er zeer tevreden over. De kosten waren 5020 euro, na teruggave van de BTW kwamen wij uit op 4200 euro. Inmiddels hebben onze panelen 230 euro opgebracht (Bijna drie maanden). Wij zien nu wel de opbrengst teruglopen i.v.m. de kortere dagen. Het rendement ligt hoger dan de spaarrente. Wij sparen niet meer, wij investeren. De volgende stap is om de hypotheek te gaan aflossen. Wij houden een reserve aan van 2 maanden salaris.

Van schuldenaar, naar energieproducent, wie had dat gedacht!

 

Een leven zonder schuld

0

Wij leven nu een jaar zonder schulden en hieraan raak je snel gewend! Ik wil niet anders meer. Geen zorgen meer als er een rekening binnenkomt, of als je auto naar de APK brengt, geen zorgen dat je wat de kosten niet kunt betalen. Voor ons betekend dit, nooit meer lenen en geen zorgen meer!

Vandaag mooi weer en nadenken over zonnepanelen

0

Het is vandaag super mooi weer, veel zon en deze is gratis. Alles wat gratis is mooi meegenomen. Ik denk erover om de reserve die ik heb opgebouwd te investeren in zonnepanelen. De reserve wil ik hierna snel weer gaan aanvullen, tot max 2500 euro. Sparen heeft voor ons geen zin meer, omdat het toch niets oplevert. Een investering in zonnepanelen levert altijd geld op. Tegenwoordig met 0,5% rente geeft dit geen enkel rendement meer. En een zonnepaneel geeft 10% rendement op jaarbasis. En niet te vergeten ons huis stijgt in waarde en onze energiekosten dalen. Als je het kan, moet je het gewoon doen.

Spaarsaldo 29-4-2016

0

Spaargeld 5076,56 euro.

Ik ben gestopt met sparen. Sparen levert niets, wij hebben besloten onze (DSB) Hypotheek omlaag te brengen, omdat dit meer oplevert dan sparen. De hypotheek rente is 4,6% en de rente op een spaarrekening is 0,5 %. Aflossen geeft dus een beter rendement. Het spaargeld blijft staan, dit is voor onverwachte situaties, zoals wasmachine, de auto en noem maar op. Als ik dit bedrag aanspreek, wil ik het wel weer aanvullen naar de 5000 euro.

Een gelukkig 2016 toegewenst !!!

0

https://www.youtube.com/watch?v=7baDaUx2U-4

Een gelukkig nieuwe jaar !!!

Ik wens jullie een fijne kerst 2015 toe !!

0

https://www.youtube.com/watch?v=d3l0zIvOyUc

Ik wens jullie een fijn Pinksteren 2015 !!!

0

http://www.youtube.com/watch?v=pbwx7NIX2y8