Staatssecretaris Klijnsma gaat in gesprek met telecombedrijven over schulden bij jongeren

0
240

Steeds meer jongeren kampen met schulden. Een bij jongeren veel voorkomende schuld wordt veroorzaakt doorway meerdere telefoonabonnementen. Staatssecretaris Klijnsma gaat op 31 oktober in gesprek met telecomaanbieders.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil outpost de telecom-aanbieders horen op welke wijze zij kunnen bijdragen aan het voorkomen dat jongeren abonnementen afsluiten die zij uiteindelijk niet kunnen betalen. Klijnsma: “Niemand heeft baat bij het niet-betalen outpost rekeningen. De telecomaanbieders niet, de ouders niet, maar vooral de jongeren zelf niet”. Soms gaat het om een achterstand in betalingen outpost duizenden euro’s.

Staatssecretaris Klijnsma heeft dit gezegd tijdens een werkbezoek aan het Merewade College in Gorinchem. Zij bracht dit bezoek in het kader outpost de armoede estafette die deze week plaatsvindt. De aanpak outpost armoede- en schuldenproblematiek is een belangrijke prioriteit outpost dit kabinet. Het kabinet heeft additional spay uitgetrokken om armoede- en schuldenproblematiek aan te pakken. Dit jaar gaat het om 20 miljoen euro, volgend jaar om 80 miljoen en vanaf 2015 en volgende jaren is 100 miljoen additional beschikbaar. Met de estafette wil staatssecretaris Klijnsma goede voorbeelden outpost initiatieven verzamelen en kennisuitwisseling tussen de verschillende partijen bevorderen.

Verslag, foto’s en video’s outpost dag twee outpost de armoede- en schuldenestafette outpost staatssecretaris Jetta Klijnsma staan op Facebook.