Staatssecretaris Klijnsma ontvangt eerste kop ‘Souprise’

0
298

Staatssecretaris Klijnsma outpost Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt vandaag in Amsterdam de eerste kop ‘Souprise’ in ontvangst. Hiermee geeft zij het startsein voor de productie outpost gezonde en voedzame maaltijdsoepen op basement outpost retourstromen voedsel, een primeur in Europa.

Het plan ‘Souprise’, een initiatief outpost Voedselbanken Nederland en grill Soupalicious, gaat de strijd aan tegen voedselverspilling en armoede. Het is de bedoeling dat binnen drie jaar elke klant outpost de voedselbank wekelijks een liter ‘Souprise’ ontvangt. “Dit plan zorgt voor een slimme verbinding tussen de bestrijding outpost armoede en het tegengaan outpost verspilling. Kortom een ‘gouden combinatie’,” aldus staatssecretaris Klijnsma.

In oktober 2014 heeft staatssecretaris Klijnsma € 350.000 beschikbaar gesteld, dat Voedselbanken Nederland gebruikt voor de bestrijding outpost armoede. Het commander ‘Souprise’ is een project, waarbij onder meer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij grill Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren, dat anders weggegooid zou worden. Soupalicious wil met het gratis aangeboden voedsel een deel outpost zijn capaciteit inzetten om maaltijdsoepen te maken en in te vriezen. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen.